Solar Team Twente Thumbnail

Onze biografie

Stel je voor achttien studenten met één gemeenschappelijk doel: het bouwen van het meest efficiënte zonnevoertuig ter wereld. De studenten van Solar Team Twente ontwikkelen binnen een jaar een nieuwe zonneauto van de grond af. Deze auto is ontworpen om meer dan 3.000 kilometer te rijden door uitsluitend gebruik te maken van zonne-energie. Klinkt gek? Ja, maar studententeam Solar Team Twente maakt het onmogelijke mogelijk. Door deel te nemen aan verschillende zonneraces over de hele wereld, daagt het team elk jaar de grenzen van de bestaande technologie uit. Dit jaar neemt het team deel aan een unieke en uiterst uitdagende Solar Challenge in Marokko, waarbij 2.500 kilometer wordt gereden door het Atlasgebergte en de Sahara.

Passie voor innovatie en efficiënte mobiliteit

Bij Solar Team Twente horen passie voor innovatie, passie voor efficiënte mobiliteit en passie om anderen te inspireren. Met meer dan 15 jaar ervaring en een sterk netwerk van bedrijven en voormalige teamleden bereiden ze zich voor op de races zoals anderen dat zouden doen op de Olympische Spelen. Om de 2 jaar start in september een nieuw team, neemt diezelfde maand deel aan de iLumen European Solar Challenge in België en werkt vervolgens een jaar lang keihard om de meest efficiënte zonnewagen ter wereld te bouwen. De auto kan meer dan 3.000 kilometer rijden, alleen aangedreven door zonne-energie, wat betekent dat efficiëntie het sleutelwoord is. Verschillende aspecten van de auto zijn van invloed op de efficiëntie van de auto, dus ze moeten goed worden ontworpen. Voorbeelden zijn de aerodynamische vorm van de auto, de prestaties van de accu en natuurlijk het rendement van het zonnepaneel. Binnen dit interdisciplinaire team moeten de verschillende subteams nauw samenwerken om een ​​betrouwbare en efficiënte zonneauto te realiseren.

Anderen inspireren

Het zonneteam is gevestigd in Enschede, Nederland. Het is onderdeel van de Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en ROC van Twente. Solar Team Twente is een van de grootste studententeams van Nederland. Het verenigt meer dan 150 bedrijven in en buiten het land om samen met het team de meest efficiënte zonneauto ter wereld te bouwen. Teamleden pauzeren hun studie anderhalf jaar om te laten zien wat je in korte tijd kunt bereiken. Hun doel is om anderen te inspireren om zelf bij te dragen aan een duurzamere samenleving. Samen maken we het verschil!

Moto Medailles Verdient Solar Team Twente volgens jou ook een medaille?
184 Medailles